Galatasaray Üniversitesi 16. Dönem Mezunlarını Verdi

Galatasaray Üniversitesi 16. mezuniyet töreni heyecanı 29 Haziran’da üniversite kampüsünde yaşandı.

Haber ve Fotoğraflar: Umur Burak Ayaz

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi 2011-2012 yılı mezuniyet töreni üniversitenin kampüsünde yapıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Ethem Tolga mezun olan öğrencilere “Galatasaray Üniversitesi mezunu olmanın gururunu her zaman yaşayacaksınız” dedi.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Gülşah Alp, Galatasaraylı olmanın ayrıcalık olduğunu, fakat bunun da birtakım zorlukları olduğunu belirtti. “Büyük bir çalışma azmi, sorumluluk bilinci ve özveri gerektirir” sözleriyle Galatasaraylı olmanın zorluklarından bahseden Alp, konuşmasını “Galatasaray Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalığını ve Galatasaraylı olma gururunu bizlere verilen toplumsal sorumluluğun bilincinde çalışarak ve üreterek yaşayacağız” sözleriyle noktaladı.

Törende ikinci konuşmacı Galatasaray Üniversitesi Mezunları Derneği (GSÜMED) Başkanı Gönen Eren idi. Gönen Eren, GSÜMED’in önemine dikkat çekerek “Sizler başarılı olmak için gerekli yetilerle donatıldınız. Fakat bu yolda attığınız özellikle ilk adımlar çok önemli. Mezunlar Derneği’nin amaçlarından biri de sizlere bu zorlu yolda ışık tutabilmektir.” dedi.

Gönen Eren’in ardından söz alan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç Galatasaraylı olmanın öneminden bahsederken “Galatasaraylılık kurum, üniversite, lise mezunu olmak demek değildir. Galatasaraylı olmak demek, güçlü temeller üzerine kurulu 25 milyon kişilik bir aileye mensup olmak demektir.” İfadelerini kullandı.

Fransa İstanbul Başkonsolosu Hervé Magro, Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin ortaya koyduğu çalışma azminden bahsederek “Kurulduğu zaman,  Fransızca eğitim veren tek üniverite olan Galatasaray Üniversitesi Türkiye elli beşincisiydi. Galatasaray Üniversitesi’nin şu an Türkiye’deki 6 araştırma üniversitesinden birisi olması gerçek bir zaferdir.” dedi.

Galatasaray Üniversitesi’ndeki görev süresini dolduran Rektör Yardımcısı Prof. Hélène Zajdela, “Geçen beş yıl içinde bu olağanüstü projeye, Galatasaray Projesi’ne katılmak benim için büyük bir onur ve mutluluk kaynağıdır.” sözleriyle konuşmasına başlarken konsorsiyum projesinin büyük bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.

Diploma dağıtım töreninden önce son konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga, “Galatasaray, Türk toplumunun Batı’ya açılan penceresidir” ifadelerini kullanırken Haldun Taner’den alıntı yaparak Galatasaraylı olmanın beş temel özelliğini sıraladı.

Diploma töreni, fakülte birincilerine verilen ödüllerle başladı. Fakülte birincilerinin ardından Hukuk Fakültesi mezunları diplomalarını aldı. Diplomasını almak üzere sahneye çağırılan görme engelli öğrenci Bayram Şahin Aydın uzun süre ayakta alkışlandı. Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga’nın konuşması sırasında platforma çıkan bir kedi seyircilerin ilgi odağı olurken, Galatasaray Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Senem Kudat’a zor anlar yaşattı.