Boğaz’ın İnsanları’ndan siyah beyaz kareler

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi fotoğrafçılık dersi öğrencilerinin yıl içi çalışmalarıyla hazırladıkları  ‘Boğaz’ın İnsanları’ adlı sergi 1-8 Haziran 2012 tarihleri arasında  GSÜ Süslü Salon’da ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Ediz Tokabaş

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi fotoğrafçılık dersiöğrencileri, hocaları Kayıhan Güven ile birlikte yıl boyunca Boğaz ve insan teması etrafında hazırladıkları eserleri ‘Boğaz’ın İnsanları’  başlıklı  sergiyle 1-8 Haziran 2012 tarihleri arasında Süslü Salon’da sergiliyorlar.

Öğrenciler ‘Boğaz’ın İnsanları’ adlı sergiyi şöyle tanımlıyorlar: “Amacımız, İstanbul Boğazı’nın insanlarını saptayarak geleceğe bırakmaktı. Gördük ki büyük göçle İstanbul’a gelen Anadolu insanı Boğaz’ı kendilerine yaşam alanı olarak seçmişler ve böylelikle Boğaz’ın semtleri yeni insanlarıyla yeni ruhlarıyla ortaya çıkmış. ”

Üniversitenin Ortaköy’deki Kampüsünde açılan olan sergide 50 siyah beyaz  büyük formatlı fotoğraf yer alıyor. İletişim Fakültesi öğrencileri Boğaz insanını fotoğraflarken; Boğazın semtlerini insanlarıyla daha yakından tanıdıklarını anlatıyorlar. İstanbul Boğazı’nın sahillerinde Hakkâri’den Trabzon’dan Erzurum’dan Van’dan gelen insanlarla tanıştıklarını söylüyorlar ama Orhan Pamuk’un Boğaz’ı anlatan cümlelerini eklemeden edemiyorlar:  “Ama Boğaz’ı benim için Boğaz yapan şey gene de hâlâ çocukluğumun aynısı. İnsana sağlık veren, iyileştiren, şehri ve hayatı ayakta tutan, bitmez tükenmez bir iyilik ve iyimserlik kaynağıdır benim için Boğaz.”