Şampiyonluk Kupası Galatasaray Üniversitesi’nde

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri Galatasaray Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Öğrencilerle söyleşiye katılan Ünal Aysal, Galatasaray’ın bu sezon ligde elde ettiği şampiyonluk kupasıyla öğrencilerin karşısına çıktı.

Haber ve Fotoğraflar: Umur Burak Ayaz

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Galatasaraylı yöneticiler bu sezon şampiyon olan Galatasaray Kulübü’nün 2012 Birici Lig Şampiyonluk Kupasını Galatasaray Üniversitesi’ne getirerek şampiyonluk sevincini öğrencilerle ile üniversite yöneticileri, hocaları ve çalışanları ile paylaştılar.

Beşiktaş-Ortaköy trafik hattının kapalı olması sebebiyle Galatasaray Üniversitesi’ne yatla yanaşan Ünal Aysal,  Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga’yı makamında ziyaret etti. Ethem Tolga tarafından kendisine üzerinde Galatasaray Üniversitesi’nin siluetinin bulunduğu bir plaket verilen Ünal Aysal, ardından Galatasaray Üniversitesi Şeref Defterine düşüncelerini yazdı.

Ethem Tolga ile ortak bir açıklama yapan Başkan Ünal Aysal, “burada olmak bana gurur veriyor. Pırıl pırıl gençlerimizle bir arada olmak, onların enerjisini hissetmek ve Galatasaraylılık geleneğinin ilkokuldan üniversiteye kadar devam ettiği bir ortamda bulunmak beni mutlu ediyor.” dedi.

Üniversitenin Türkiye’deki başarılarına değinen Rektör Prof. Dr.Ethem Tolga ise “Her bölümümüzle, Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan ilk 5 okulu arasındayız. Parlak gençler yetiştiren okulumuz, 15 yıldır devam eden dinamikliğiyle Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri konumuna gelmiştir. Umarım, Galatasaray Futbol Takımız da bizim gibi zirvede 15 yıl geçirebilecek duruma gelir” dedi.

Geçen yıla göre bu sene daha disiplinli bir transfer çalışmasına girildiğini açıklayan GS Kulübü Başkanı Ünal Aysal, “Listeler tamamlanınca hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Tabii ki Fatih Terim hocamızın tercihleri önemli. Biz de yöneticiler olarak bütçemiz ve diğer konular ile ilgili kendi görüşlerimizi ortaya koyacağız. İsimler üzerinde birleşme sağlanırsa o isimler üzerinde mutabakata varacağız. Bu isimler 15 gün sonra belli olur.” diye konuştu.

Bayan voleybol takımı

Basın açıklamasının ardından öğrencilerle söyleşi için Aydın Doğan Oditoryumu’na gelen Ünal Aysal, Galatasaray’ın bu sezon ligde elde ettiği Şampiyonluk Kupası ile öğrencilerin karşısına çıktı. Aysal, kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, Galatasaray Bayan Voleybol Takımı’nın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olması konusuna değindi. Göreve gelmelerinden itibaren yurt dışı başarı isteklerini sürekli vurguladıklarını anımsatan  Aysal, “Bayan voleybol takımımızın Şampiyonlar Ligi’ne kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. Bu sezon futbolda Şampiyonlar Ligi’ni yakaladık, şimdi buna bayan voleybol da eklendi. Hedefimiz, erkek basketbol takımının da Avrupa Ligi’nde mücadele etmesi” dedi.

Bir öğrencinin “Stat kapasitesini artırmayı planlayan Beşiktaş, maçlarını Türk Telekom’da oynamak istiyor. Bu yöndeki düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna ise Başkan, şu cevabı verdi: “Bu konuda Beşiktaş’tan bize gelmiş bir talep yok. Biz Beşiktaşlı yöneticilerle yemek yedik ama bize böyle bir talep gelmedi. Ben prensipte bir karışıklık yaratacağına inanıyorum. Beşiktaş’ın Galatasaray renkleri altında futbol oynaması kolay bir iş değil. Bu konuyu zaman içinde halledeceğimize inanıyorum.”

“Galatasaray’a üye olur olmaz başkan oldum”

Üniversite öğrencilerinin “Galatasaraylılar Derneğine üyelik konusunda kısa vadede somut adımlar atılacak mı? Tüzük değişikliği olacak mı?” sorusuna Başkan, “Tüzük değişikliği konusunda divan kuruluna yetki verildi, bu kurul içinde GSÜ’den hocalar da var. Buradan herkesi tatmin edecek bir neticenin çıkacağını tahmin ediyorum. Ama siz zaten Galatasaray’ın içindesiniz. Erken yaşta üye olmanızın önemi büyük. Ben çok geç üye oldum, üye olur olmaz da başkan oldum.” dedi.

Başkan Ünal Aysal, Juventus’tan kiralanan ve Galatasaray’da başarılı bir sezon geçiren Brezilyalı oyuncu Felipe Melo’nun durumuna açıklık getirirken, asıl müzakere edilen şeyin Melo’nun alacağı ücret olduğunu açıkladı.

Söyleşinin bitmesinin ardından kendisine plaket takdim edilen Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleriyle haftalık olağan genel kurul toplantısını da GSÜ’de yaptı.