GSÜ İletişim Fakültesi öğrencilerine “Çift Diploma”

Galatasaray Üniversitesi ile Bordeaux 3 Üniversitesi arasında, imzalanan anlaşmaya göre, GSÜ İletişim öğrencileri, Fransa’ya gitmeden her iki üniversitenin de derslerini takip ederek Bordeaux 3 Üniversitesi’nden de diploma alabilecek.

Haber: Umur Burak Ayaz

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Bordeaux 3 Üniversitesi (ISIC-İletişim Bilimleri Enstitüsü) arasında 9 Mayıs 2012’de imzalanan anlaşmaya göre, GSÜ İletişim Fakültesi öğrencileri Fransa’ya gitmeden her iki üniversitenin de derslerini takip ederek Université Michel de Montaigne Bordeaux 3 diplomasını da alabilecek.

Anlaşmanın pedagojik koordinatörlüğünü yürüten Yard. Doç. Dr. Elgiz Yılmaz, anlaşmanın içeriği hakkında şu bilgileri verdi: “GSÜ İletişim Fakültesi öğrencileri Fransa’ya gitmeden, Türkiye’deki lisans eğitimlerine devam ederek Bordeaux 3 Üniversitesi diplomasını da alabilecekler. Şöyle ki; her iki üniversitenin ders programları arasında denklik sağlandı, fakat buna ek olarak öğrenciler birkaç ek ders alarak çift diploma programını tamamlayabilecekler. Bu programa kabul edilen öğrencilerin diploma için Bordeaux 3 Üniversitesi’nin yıllık eğitim ücretini de yatırmaları gerekecek. Ayrıca öğrencilerinin Erasmus Değişim Programı’na katılma hakları saklı olacak. Program için şimdilik 20 kişilik kontenjan ayrıldı. GSÜ İletişim Fakültesi öğrencileri 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren bu programdan faydalanabilecek.”

Bu programın büyük bir fırsat olduğunu belirten Elgiz Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye’de Galatasaray Üniversitesi diploması ile mezun olmak başlı başına bir ayrıcalık iken, bu program sayesinde AB üyesi bir ülkenin üniversitesinin diplomasına da sahip olabiliyorsunuz.”