Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödül GSÜ’ye

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Gönen Eren, Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “I. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinde Akademisyen Kategorisi’nde 1.lik ödülü kazandı.

Haber: Umur Burak Ayaz

GSÜ-HA (İstanbul) TÜBİTAK ve TİM tarafından desteklenen ‘I. Makine ve Aksamları İmalat Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliği tüm Türkiye’den sanayici, girişimci ve akademisyenleri bir araya getirdi. 181 projenin yarıştığı etkinlikte; Akademisyen, Sanayici ve Girişimci kategorilerinde başarılı bulunan toplam 9 proje ödüllendirildi. Galatasaray Üniversitesi  öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Gönen Eren, Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aytül Erçil’le ortak yürüttüğü “Saydam Cisimlerin Çevrimiçi Üç Boyutlu Taranması ve Kalite Kontrolü” projesiyle Ar-Ge Proje Pazarı Akademisyen Kategorisi’nde birincilik elde etti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte,  Ödül Seçici Kurulu tarafından değerlendirilen projeler arasından  birinci seçilene 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL ve üçüncüye ise 3.000 TL ödül verildi.

Ödülle ilgili konuştuğumuz Yrd.Doç.Dr. Gönen Eren, şunları söyledi: “Bu ödül, sadece benim için değil, bu alanda çalışan herkes için çok önemli bir gösterge. Özellikle Ar-Ge çalışmaları ülkemizde yeteri kadar tanınmıyor. Fakat bu tarz proje etkinliklerine başvuran insanların sayısı, bize bu alanda ne kadar çok çalışma yapıldığı ve konunun önemi hakkında kayda değer bir işaret. Ar-Ge’ye verilen değer bu sayede eminim ki artacaktır. Bu  alanda çalışan çok parlak insanlar var. Tüm o insanlar arasında, Türkiye çapında böyle büyük bir etkinlikte birincilik ödülünü almak gurur verici.”

Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödül alan projeler şöyle:

Akademisyen Kategorisi

1) Proje Sahibi: Yard. Doç. Dr. Gönen Eren, Prof. Dr. Aytül Erçil

Proje: : Saydam Cisimlerin Çevrimiçi Üç Boyutlu Taranması ve Kalite Kontrölü

2) Proje Sahibi: Doç. Dr. İsmail Lazoğlu

Proje: Türkiye’nin ilk minyatür yapay kalp pompasının geliştirilmesi

3) Proje Sahibi: Prof. Dr. Özcan Özdemir, Prof. Dr. Mehmet Kanık, Dr. Sibel Şardağ, Ahmet Genç

Proje: Sanayi tipi flok iplik makinası

Girişimci Kategorisi

1) Proje Sahibi : Alper Ergen

Proje: Yarış/Simülasyon Kokpiti

2) Proje Sahibi: Orhan Eren

Proje: Easy-Cut Biopsi İğnesi

3) Proje Sahibi: Recep Yılmaz, Osman Babaarslan

Proje: Pamuk Elyafında Yabancı Madde (Kontaminasyon) Temizleme Sistemi

Sanayici Kategorisi

1) Proje Sahibi: Hasan Basri Kayakıran

Proje: Kara gövde senkron tork motoru üretimi

2) Proje Sahibi Mustafa R. Dirin, Dirinler Makine San. ve Tic. A.Ş

Proje: İki Kafalı Altı Eksenli CNC Yatay Freze

3) Proje Sahibi: Gökhan Vargın Gök, Orhan Bozoklu Teknodrom Robotik ve Otomasyon San. ve Tic. A.Ş.

Proje: 28 Servo Eksenli Transfer CNC İşleme Merkezi Geliştirilmesi