Turkcell Mobil Pazarlama sertifikaları

Galatasaray Üniversitesi ve Turkcell Akademi birlikteliği ile 2011-2012 eğitim döneminde uygulanan Turkcell Mobil Pazarlama dersi mezunlarını verdi. Öğrenciler sertifikalarını, Beyoğlu Turkcell Akademi binasında Turkcell yetkililerinden aldılar. Turkcell Akademi, amaçlarının sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmek olduğunu belirtti.

Haber ve Fotoğraflar: Ediz Tokabaş

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Turkcell Akademi işbirliği ile gerçekleştirilen Mobil Pazarlama dersi mezunlarını verdi. 2011-2012 eğitim dönemi güz yarıyılında gerçekleştirilen dersi GSÜ 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinden seçen 26 kişi, Turkcell Akademi’den sertifika almaya hak kazandı.

Galatasaray İletişim Fakültesi’nden Öğr.Gör Çiğdem Ersayın ve Ar.Gör.Dr. Zeynep Çelebi koordinatörlüğünde Turkcell Mobil Pazarlama Bölümü’nden Senem Öztürk, Elvin Altun gibi uzmanlar tarafından yürütülen dersin her iki taraf için de verimli olduğu ve sürekliliğinin sağlanacağı belirtildi.  Karşılıklı işbirliğinden memnun olan Turkcell Akademi, Galatasaray Üniversitesi’nin,  programı gerçekleştirdikleri birçok üniversiteden farklı olduğunu ve amaçlarının büyük bir kısmını GSÜ ile başardıklarını vurguladı.

Beyoğlu Turkcell Akademi binasında gerçekleşen küçük bir etkinlik ile dağıtılan sertifikalar öncesinde, Turkcell Akademi sorumluları dersi alan öğrencilerin öneri ve isteklerini dinledi. Ardından söz alan Akademi Üniversite İlişkileri sorumlusu Esra Ramazaoğlu, projeleri ve hedeflerini şöyle anlattı:

“Galatasaray Üniversitesi ile bu programda çalışmak oldukça zevkliydi ve çok verimli geçtiğine inanıyorum. Biz sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmek istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda 16 üniversitede 1633 öğrenci yetiştirdik. Turkcell mobil pazarlama alanında yurtdışında bu işin gurusu olarak görülüyor. Biz de bu bilgi birikimini üniversite öğrencilerine aktarmak istiyoruz. Bu tarz programlar dışında Turkcell Akademi olarak Lisans Üstü Burs Programı başlattık. Her yıl 70 kişiye bu bursu veriyoruz. Üniversite ziyaretlerini ihmal etmiyoruz 15 bin gence ulaştık. Her hafta da Anadolu’da il il geziyoruz”.

Turkcell Mobil Pazarlama Bölümü’nden Elvin Altun ise şunları aktardı: “Dünyanın en büyük mobil pazarlama ekibi Turkcell’de. Dünyada ilk mobil pazarlama kitabını yayınlayan da biziz. Projelerimizi ve programlarımızı geniş çevrelere ulaştırmak istiyoruz. Özellikle bu programdan mezun olan GSÜ öğrencileri ile irtibatta kalmak istiyoruz. Amacımız sektör ve üniversite işbirliklerini arttırmak.”

Etkinliğin sonunda, karşılıklı değerlendirmelerin ardından Turkcell Akademi sorumluları ve program eğitmenleri sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarını, ufak bir hediye ile takdim ettiler.