Ödüllü filmler GSÜ’de gösterimde

GSÜ İletişim Kulübü’nün  düzenlediği etkinlikte, Akbank 8. Kısa Film Festivali’nin ödül kazanan filmler Aydın Doğan Oditoryumu’nda gösterildi

Haber ve Fotoğraflar : Umur Burak Ayaz

GSÜ-HA (İstanbul) Akbank Sanat’ın düzenlediği Akbank 8. Kısa Film Festivali’nin ödüllü iki filmi ; “Ben Geldim Gidiyorum” ve “Sessiz” Aydın Doğan Oditoryumu’ndaki bir gösterimle üniversite öğrencilerinin beğenisine sunuldu.

GSÜ İletişim Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen etkinlikte gösterilen Metin Akdemir’in “Ben Geldim Gidiyorum” adlı belgesel filmi, Akbank Film Festivali’nde En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibi olmuştu.  Bu film aynı zamanda Adana Altın Koza Film Festivali, Altın Safran Belgesel Film Yarışması ve DukaFest Saraybosna Film Festivali’nden  de ödüllerle dönmüştü.  İstanbul’daki sokak satıcılarının sesleriyle bu şehre kattıklarının ele alındığı belgesel, ses ve pazarlamanın ayrılmaz birlikteliğini gözler önüne seriyor.

Etkinlikteki diğer film, Rezan Yeşilbaş’ın “Sessiz” filmiydi. Akbank Film Festivali’nden “En İyi Kurmaca Film Ödülü” ile dönen “Sessiz” filminde, 1984 yılında Diyarbakır’daki bir hapishanede yatmakta olan eşini ziyaret eden bir Kürt kadının yaşadıkları anlatılıyor. Kürtçe konuşmanın yasak olduğu hapishanede tek geçerli dil Türkçeyken; film, Türk siyasal yaşamının “kara lekesi” 1980 ihtilali sonrası yaşanan imkansızlıklar içinde bize farklı bir aşk hikayesi sunuyor.