GSÜ Kız Basketbol Takımı Şampiyon Oldu!

Üniversitemizin kız basketbol takımı, mücadele ettiği 2. Lig’de Sabancı ve Mimar Sinan Üniversitesi’ni farklı yenerek şampiyon oldu. Takımımızın antrenörü Barış Aydın bundan sonraki hedeflerinin 1. Lig şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Haber ve Fotoğraflar: Bartu Ercan

GSÜ-HA (İstanbul) Her sene düzenlenen üniversiteler arası basketbol  turnuvalarında 2.Lig’de mücadele eden GSÜ Kız Basketbol Takımımız, rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. 19- 23 Mart tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen karşılaşmalarda takımımız, Sabancı Üniversitesi’ni 63-29, Mimar Sinan Üniversitesi’ni ise 67-16 gibi skorlarla yendi.

Geçen sene, bazı arkadaşlarının sakatlanması ve şansız bir şekilde aldıkları mağlubiyetler yüzünden 2. Lig’e düştüklerini  ifade eden takım kaptanı Tuğçe Yalçın, mezun olmadan okula bir kupa kazandırdıkları ve tekrar 1.Lig’e yükseldikleri için mutlu olduğunu belirtti. Bu sezon mezun olduğu için gelecek yıl takımda yerini alamayacak olan Yalçın, düşüncelerini şöyle ifade etti: “Önümüzdeki yıl takımdan 3 kişi mezun oluyor ama ben inanıyorum ki, geri de kalan arkadaşlar yokluğumuzu aratmayarak kaldığımız yerden devam edecek.”

Takımımızın antrenörü Barış Aydın, Gsü’nün kadınlar Ligi’ndeki ilk şampiyonluğu olduğunu ve oyuncularını gösterdikleri performans nedeniyle kutladığını belirtti. Gelecek sezonda  liglerde oynamış 1-2 oyuncunun katılımıyla 1. Lig’de şampiyon olabilecekleri söyleyen Aydın, daha sonra da Süper Lig’de mücadele etmek istediklerini belirtti.

Şampiyonluğu kazanan takımımız  şu isimlerden oluşuyor:  Tuğçe Yalçın (takım kaptanı), Merva Özdemir, Tuğçe Saltekin, Beril Önder, Ezgi Özsöğüt, Olivia Usluer, Beste Cumalı, Nisa Omeroviç, Hande Öztürk, Burcum Müge Kaş.