GSÜ Cihan’ı geri aldı

“Puşi davası” olarak ün yapan, GSÜ öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün yargılandığı davanın 8. duruşmasında tahliye kararı çıktı. Kararı sevinçle ve halaylarla karşılayan arkadaşları “Dava bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganlarıyla Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne giderek Cihan’ı aldılar. Cihan için hazırlanan klip Twitter’de en çok paylaşılanlar arasına girdi

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Cihan Kırmızıgül, puşi taktığı için molotoflu saldırıya katıldığı öne sürülerek 25 aydır tutuklu olarak yargılandığı davanın 8. duruşmasında tahliye oldu. Duruşmayı izlemeye Galatasaray Üniversitesi’nden otobüslerle gelen öğrenci arkadaşları ve öğretim üyeleri, tahliye sevincini Çağlayan’daki adliye kapısı önünde halay çekerek kutladılar. Arkadaşları daha sonra Cihan Kırmızıgül’ün tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne kadar giderek tahliye edilinceye kadar Cihan’ı cezaevi önünde beklediler ve geri aldılar.

2 yıldır “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu olarak yargılanan GSÜ öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün yargılandığı , İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, hakim Rüstem Eryılmaz dışındaki hakimlerin HSYK’nın düzenlediği eğitim seminere katılması üzerine, başka mahkemelerden hakimler yer aldı. Mahkemenin ara karar vereceğini açıklaması üzerine esas hakkındaki savunmasını yapmayan avukatlar Fikret İlkiz ve Hasan Fehmi Demir, tahliye talebinde bulundular. Savcı İsmail Işık’ın yargılamanın tutuklu olarak sürmesi talebine karşın yeni heyetin tahliye kararı alması, dışarıda Cihan’ı bekleyen GSÜ’lü arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı.

Tahliye kararını dışarıdaki duruşmayı izleyen GSÜ’ lülere aktaran GSÜ öğretim elemanlarından Mehmet Karlı “Mücadele etmeyi yeni öğreniyoruz, diğer tutuklu öğrencilerin dosyalarıyla da ilgileneceğiz. Biz bu davada beraat istiyoruz, tahliye ilk adımdır.” dedi.

“Cihan’a destek için sabah erkenden GSÜ’den otobüslerle Çağlayan’daki adliye önüne gelen arkadaşları, duruşma boyunca sloganlarla ve halaylarla bekleyişteydi. Sabah 10.30’da yapılan basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Cihan’ın dava sürecini anlattı ve “Bu süreçte yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Cihan gülümsemeye devam ediyor. Çünkü daha 24 yaşında ve her şeye rağmen hayata umutla bakıyor.” dedi.
Cihan’ın kardeşi Serhat Kırmızıgül bunun vicdani bir dava olduğunu ve ne sonuç çıkarsa çıksın sağduyuyu elden bırakmayacaklarını belirtti. Duruşma, 11 Mayıs 2012 tarihine ertelendi. İddianamede, Kırmızıgül’ün 19 ile 61,5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor

Tahliye kararını büyük bir sevinçle ve halaylarla karşılayan arkadaşları “Dava bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganlarıyla Tekirdağ’ın yolunu tuttular.

25 aydır tutuklu yargılanan Cihan Kırmızıgül’ün davasını başından bu yana takip eden Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri, Cihan’a destek olmak için bir klip hazırladı. Klip sosyal paylaşım sitesi Twitter’da da en çok paylaşılan videolar arasına girdi.

Bu yazı Görüntülü Haberler kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.