“GSÜ Cihan’ı geri istiyor”

23 Mart’ta 8. duruşması yapılacak olan tutuklu GSÜ öğrencisi Cihan Kırmızıgül için basın açıklaması yapan arkadaşları “Cihan’ın ömründen daha fazla çalınmasına tahammülümüz yok.” dediler.

Haber – Fotoğraf: C. Güneş Seferoğlu

GSÜ-HA (İstanbul) Poşu taktığı için molotoflu saldırıya katıldığı öne sürülerek 2 yıldır  “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu olarak yargılanan GSÜ öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün arkadaşları, üniversite kantininde hafta başından bu yana masa açarak  23 Mart’taki duruşmaya katılım çağrısı yaptılar. Doğaçlama tiyatro gösterisi ve forumun ardından yapılan basın açıklamasında “ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin elimizden alınmasına karşı sesimizi yükseltmek için Çağlayan’a gidiyoruz” denildi. GSÜ kantininden çıkış kapısına kadar 400’e yakın öğrenci ve öğretim görevlisi yürüyüş yaptı.

Kapıda bekleyen basın mensuplarının içeri alınmaması ve girmek isteyenlere ÖGB’nin müdahalesi gerginlik yarattı. Rektörlüğün talimatıyla basının içeri alınmayacağını söyleyen görevlilerin gazetecilerin üzerine kapıyı kapatması öğrenciler tarafından “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” sloganları atılarak protesto edildi. Akademisyenlerin çağrısı üzerine kapıyı açan ÖGB,  basını okulun içine sokmayınca basın açıklaması da çıkış kapısında yapıldı.

Sesimizi yükseltmek için Çağlayan’a

Basın açıklamasını GSÜ Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Karlı okudu. Açıklamada öncelikle Cihan’ın çelişkili ifadelere dayanılarak 2 yıl süren tutsaklığı ve dava süreci anlatıldı. Mahkemenin,  “dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi, ‘mobese’ ve özel kamera görüntülerinin toplanarak somut deliller üzerinden yargılama yapılması” taleplerini reddettiğini aktaran Karlı, “Soruyoruz; soruşturmanın derinleştirilmesi neden istenmiyor? Gerçeklerin ortaya çıkmasından neden çekiniliyor? Gerçeklere yüz çevirerek
nasıl adalet sağlanır?” dedi. Tutuklu öğrencilerin sayısının yüzlerle ifade edildiğine dikkat çeken Karlı, 23 Mart’ta Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak duruşma için “Bu ülkenin öğrencilerinin, akademisyenlerinin ve bu ülkede yaşayan tüm insanların ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin ellerinden alınmasına karşı sesimizi yükseltmek için Çağlayan’a gidiyoruz.” diyerek çağrı yaptı.