GSÜ öğrencileri “EN” başarılıları seçti

Galatasaray  Üniversitesi İşletme Kulübü’nün geleneksel olarak düzenlediği ‘EN Gecesi’nde popüler kültür dünyasından yılın en iyileri ödüllendirildi. Katılımın yüksek olduğu gecenin konukları arasında Murat Boz, Kıvanç Tatlıtuğ, Hadise, Hayko Cepkin, Fatih Altaylı, Güneri Cıvaoğlu, Fuat Akdağ, Mehmet Demirkol, Ivana Sert, Melda Yücel, Bennu Yıldırımlar, Cenk&Erdem, Rıza Kocaoğlu gibi isimler yer aldı. GSÜ öğrencileri, hocaları Prof. Dr. Yıldızhan Yayla’ya ise Onur Ödülü ile teşekkür etti.

Haber: Ediz TOKABAŞ

Fotoğraflar: Bartu ERCAN

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen “EN Gecesi”nde, spordan müziğe, diziden dergiye  34 farklı dalda popüler kültürün ünlü isimlerine ödül verildi. Geceye katılım çok yoğundu. Nilgün Belgün’ün sunuculuğunu yaptığı gecede Murat Boz, “ iyi erkek pop şarkıcısı” ödülünü aldı. Eski Eurovizyon yıldızı Hadise de “en iyi kadın pop şarkıcısı” ödülüne layık görüldü. Hadise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Ödül için çok ama çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde Hadise var ve siz istediğiniz sürece de sahnelerde olacağım.”

“En iyi televizyon programı” ödülünü Kanal D’ de yayınlanan Şeffaf Oda kazandı. Ödülü, programın uzun yıllardır sunuculuğunu yapan Güneri Civaoğlu aldı ve şunları söyledi: “Galatasaray bir ekoldür. Lisesinde okuyamadım. Galatasaray Üniversitesi de ben üniversiteden mezun olduğumda henüz kurulmamıştı. Ödüle beni layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Çalışma odama koyacağım en değerli ödüllerden biri.”

“En iyi gazete” ödülü, tarafsızlığına vurgu yapılarak Haber Türk gazetesine gitti. Haber Türk gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı “Ödül töreni sayesinde Hadise’nin şişman olmadığını, Murat Boz’un da Kıvanç kadar yakışıklı olduğunu gördüm” diye espri yaptı.

Bennu Yıldırımlar “en iyi kadın tiyatro oyuncusu” ödülüne layık görüldü. Yıldırımlar, “Eğitim kalitesi tartışılmaz bir kurumdan bu ödülü almak çok ama çok değerli, beni layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Okul arkadaşınız Cihan Kırmızıgül uzun süredir tutuklu. 23 Mart saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde duruşması var. Sizlerden isteğim o gün o saat orada olun ve arkadaşınıza sahip çıkın.” dedi.

Geceye damga vuran isimlerden biri de “en iyi rock şarkıcısı” ödülünü alan Hayko Cepkin’di. Ödülünü alan Hayko şu sözleriyle rakiplerine göndermelerde bulundu: “7 sene önce ilk ödülümü aldığımda istediğim işi, inandığım şeyi yapıyorum daha çok görüşürüz demiştim ve insanlar o zamanlar gülmüştü. Ama verdiğiniz bu ödül yıkılmayacağımın kanıtı oldu”. Hayko Cepkin ayrıca tutuklu bulunan GSÜ öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün davasına da değindi ve “Düşüncenin ve aklın kısıtlandığı bu ortamda birbirimize destek olmamız gerekiyor.” diyerek geceye katılanları Çağlayan Adliyesi’ndeki duruşmaya davet etti.

“En iyi moda tasarımcısı” ödülü Ivana Sert’e gitti. Oldukça şık kostümüyle dikkatleri üzerine çeken Ivana kendine özgü Türkçe aksanıyla da salonu etkiledi.

Gecenin en çok yankı uyandıran ismi şüphesiz Kıvanç Tatlıtuğ oldu. İki defa sahneye çıkan Tatlıtuğ ilkinde  “En iyi dizi” ödülünü Kuzey-Güney adlı dizi adına set arkadaşı Rıza Kocaoğlu ile birlikte aldı. İki ünlünün sahnedeki sempatik tavırları izleyenlerin oldukça dikkatini çekti. İkinci defa sahneye gelen Tatlıtuğ bu sefer “en iyi erkek dizi/sinema oyuncusu” ödülünü aldı.

GSÜ Onur Ödülüne” ise Galatasaray Üniversitesi kurucularından olan Prof.Dr. Yıldızhan Yayla layık görüldü. Ödülünü almaya gelen Yayla’yı tüm salon ayakta alkışladı: “Bu üniversiteyi biz kurduk. Çoğul konuşuyorum çünkü Coşkun Kırca, İnan Kıraç ve birçok kişi bu üniversite için çalıştı. O yüzden bu okulun öğrencilerinin tercihlerine minnettarlığım var. Çok teşekkür ederim.”

Gecenin sonunda ödül alan isimler sahnede hatıra fotoğrafı çektirerek geceden ayrıldılar.

2011 yılının EN’leri ise şu şekilde sıralandı:

En iyi film: Kaybedenler Kulübü
En iyi yönetmen: Çağan Irmak
En iyi dizi-sinema kadın oyuncu: Meryem Uzerli
En iyi dizi-sinema erkek oyuncu: Kıvanç Tatlıtuğ
En iyi tiyatro kadın oyuncu: Bennu Yıldırımlar
En iyi tiyatro erkek oyuncu: Mete Horozoğlu
En iyi dizi: Kuzey Güney
En iyi kadın-erkek rock: Hayko Cepkin
En iyi grup: Model
En iyi kadın pop: Hadise
En iyi erkek pop: Murat Boz