GSÜ İletişim Kulübü Twitter’de gündem oldu

Galatasaray Üniversitesi İletişim Kulübü’nün İnci Sözlük ekibi ile ortak etkinliği,  Twitter’ın Türkiye gündeminde, en çok konuşulan konular arasına 3. sıradan girmeyi başardı

Haber: Umur Burak Ayaz

Fotoğraflar: Onur Ocak (İnci Portal muhabiri)

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Kulübü’nün, “Gelişen Dünya, Değişen Medya” etkinliklerinin üçüncüsü İnci Sözlük ekibi ile gerçekleştirilirken,  Türkiye’nin  internet sisteminde yaşanan aksaklıklar ve internet erişiminin her geçen gün yasaklanmaya çalışılması bir dakikalık eylemle protesto edildi.

Protestonun ardından konuşan İnci Sözlük ekibi üyelerinden Serkan İnci “Bu protestoya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyanın en pahalı internetini kullanan ülkemizde yasaklamalara ve sosyal medyada açılan davalara karşı sesimizi yükseltmek beni oldukça mutlu ediyor” dedi.

6. baskısını geçtiğimiz günlerde yapan “İnci Sözlük – İnsanlığa Lanet” kitabının yazarları olarak Serkan İnci ve Umut Kullar’a yöneltilen “bu kitaptan ne kadar kazandınız?” sorusunu Umut Kullar, “Türkiye’de kitaptan kim para kazanmış ki, biz kazanalım? Korsan yayınlarla mücadele eden ülkemizde kitaptan para kazanmak zor iş” diye cevapladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un taraftar grubu Boz Baykuşları temsilen etkinlikte bulunan Mehmet Mengü, İBB’nin kuruluş hikayesini dinleyicilere aktarırken sosyal medyanın grup oluşturmadaki katkısına şu örneği verdi:  “İnci Sözlük’te açılan başlıklardan birinde, taraftarı olmayan İBB’yi destekleme fikri ortaya atıldı. İlk başlarda 3 kişi maçlara giderken zamanla bu sayımız arttı ve yüzlere ulaştık. Taraftar sayımız artmaya da devam ediyor.”

Twitter’da başlatılan etiket kampanyası ile GSÜ İletişim Kulübü’nün etkinliği,  dinleyiciler ve etkinliğe okul dışından katılan İnci Sözlük kullanıcıları tarafından Türkiye gündeminin 3. sırasına kadar taşındı.

“#incigalatasaray”  etiketi ile tweet’lenen yazılar Türkiye gündeminde bir süre ön sıralarda yer alırken, konferansta yer alan izleyiciler projektör yardımıyla duvara yansıtılan Twitter etiketlerini anında görebildi. Bir saat gibi kısa bir sürede atılan tweetler ile Türkiye gündeminde kendine 3. sırada yer bulan İletişim Kulübü etkinliği, kulübün eş başkanı Ediz Tokabaş’ın İnci Sözlük ekibi adına Serkan İnci’ye plaket vermesiyle sona erdi.