Türküler Cihan için söylendi

GSÜ Endüstri Mühendisliği öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün 23 Mart’taki duruşması yaklaşırken GSÜ’de film gösterimleri ve konserlerle yaşanılan haksızlıklar dile getiriliyor. “Cihan’a Özgürlük” etkinlikleri çerçevesinde halk müziği topluluğu Güneşe Doğru, Türkçe, Kürtçe ve Ermenice türküleri Yasemin Göksu’yla birlikte söyledi.

Haber-Fotoğraf: C. Güneş Seferoğlu

GSÜ-HA (İstanbul) Cihan Kırmızıgül molotoflu saldırıya katıldığı gerekçesiyle işkence görmüş ve tutuklanmıştı. İki yıldır Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cihan’ı arkadaşları unutmadı. 20 Şubat’ta 2 yılını tutsak geçiren Cihan için GSÜ’de kulüplerin ortak hassasiyetiyle birçok etkinlik düzenlendi.

F Tipi Hücreleri anlatan film gösterimleri ve “tutuklu öğrencilerle dayanışma hatırası” perdesi önünde çekilen fotoğrafların ardından, Güneşe Doğru Halk Müziği Topluluğu da özlemi ve umudu anlatan türkülerini Cihan için söyledi.

Katılımın ve coşkunun yoğun olduğu konserde halk müziği sanatçısı Yasemin Göksu da türkülerini ezilen ve mücadele eden halklar için söylediğini belirtti. Konserde Mamak Türküsü, Grup Yorum’un Ulaşır Sana isimli türküleriyle Birindarim ve Ermenice Sareri Hovin Mernen (Turnam Gidersen Mardine diye de bilinen) türküler söylendi.