İki yıldır tutsak olan Cihan için yürüdüler

Arkadaşları ve öğretim görevlileri, Cihan Kırmızıgül’ün tutsaklığının 2. yılında, neden hala tutuklu olduğunu sorgulamak için GSÜ’den Beşiktaş Adliyesi’ne kadar yürüdüler. Yapılan açıklamada “Soruyoruz! Cihan’ın ömründen çalınan 2 yılın hesabını kim verecek?” denildi.

Haber – Fotoğraf: C. Güneş Seferoğlu

Video: M. Cihangir Balkır

GSÜ_HA (İstanbul) 20 Şubat 2010 akşamı GSÜ Endüstri Mühendisliği öğrencisi Cihan Kırmızıgül molotoflu saldırıya katıldığı iddiasıyla ve taktığı puşi delil gösterilerek tutuklandı. Gizli tanığın ifadesini geri çekmesine, polislerin çelişkili ifadelerine rağmen Cihan’ın tutukluluğu devam ediyor. Bu hukuksuzluğa dikkat çekmek için GSÜ Kampusü’nden Beşiktaş Adliyesine kadar yürüyüş yapıldı.

Çırağan Caddesi’ni büyük ölçüde trafiğe kapatan yürüyüş sırasında GSÜ öğrencileri “Yıkılsın hücreler tüm tutsaklara özgürlük!”, “İçeride dışarıda, hücreleri parçala!”, “Tutukluluk süreleri yıldıramaz bizleri” ve “Baskılar son bulsun, Cihan özgür olsun!” şeklinde sloganlar attılar.  Yürüyüşte diğer tutuklu öğrenci, aydın, gazeteci ve akademisyenlerin isimleri de söylenerek özgürlük talepleri dile getirildi.

Beşiktaş Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında Cihan’ın dava süreci anlatıldı. Değişen savcıların mütaalalarındaki tezatlara dikkat çekildi. GSÜ öğrencisi Ezgi Kardeş okuduğu açıklamada “Böyle dava olur mu? Bu adaletsizlik değil mi? diye sorduğumuzda karşımıza ‘içeride 500 öğrenci yok, 160 tane var!’, ‘onlar puşi taktıkları için değil; tacizci, katil oldukları için yargılanıyorla’ gibi yalan yanlış, alakasız beyanatlarla çıkan devlet görevlileri utanmıyorlar mı? Soruyoruz! Cihan’ın ömründen çalınan 2 yılın hesabını kim verecek? ‘Pardon, tazminatı neyse veririz’ deyip, ömrümüze fiyat mı biçecekler? Gençliğimiz, ömrümüz kaç para? Cevap istiyoruz!” diye sordu. Dünyada terörist olmak suçundan yargılananların yüzde 37’sinin Türkiye’de olduğuna dikkat çekti. Açıklama 23 Mart’ta Çağlayan’da yapılacak duruşmaya çağrı yapılarak bitirildi.

GSÜ öğrencilerinden Cihan Kırmızıgül için eylem… ile gsu_ha

Bu yazı Genel, Görüntülü Haberler kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.