5. Sinepark’ta Hürrem Erman ödülü Güçlü Yaman’a

MEDİAR, İletişim Kulübü ve Sinema Kulübü işbirliği ile düzenlenen 5. Sinepark Kısa Film Festivali’nde en iyi film ödülünü  Güçlü Yaman’ın “Dönüşü Olmayan Yolculuk: Son Durak Frankfurt Havaalanı”  aldı

Haber ve Fotoğraflar: Umur Burak Ayaz

GSÜ-HA (İstanbul) 5. Sinepark Kısa Film Festivali’nde ödül kazananlar, 16 Aralık Cuma günü Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Orditoryumu’nda gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldılar. Bu yıl 151 filmin başvurduğu ve her filmin kendi türündeki filmlerle yarıştığı festivalde en iyi film ödülü Güçlü Yaman’a verildi.

Törenin açılış konuşmasında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ürper “Bu festivalin yeni yenenekler, yeni öyküler, yeni anlatım biçimleri bulma misyonunu başarıyla gerçekleştirdiğine inanıyorum. Festivale gösterilen ilginin her sene artması da bunu açıkça gösteriyor” dedi.  Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve MEDİAR yöneticisi Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver de konuşmasında,  “Galatasaray,  ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından biri olarak öğrenci odaklı sistemini başarıyla sürdürüyor. Sinepark bunun en güzel göstergesidir. Atlı Karınca kategorisinde verilen ödülleri fakülte öğrencilerimizin seçmesi de bunu açıkça göstermektedir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi ve ödül alan her filmden sonra filmin gösterimi yapıldı. Sinepark’ın en iyi filmine verilen 2.500 TL’lik  Hürrem Erman Özel Ödülü, Güçlü Yaman’ın “Dönüşü Olmayan Yolculuk: Son Durak Frankfurt Havaalanı” adlı filmine verildi.

Ödül alan filmler

Hürrem Erman Özel Ödülü: “Dönüşü Olmayan Yolculuk: Son Durak Frankfurt Havaalanı” Güçlü Yaman

En İyi Kurgu: “Alala” Ahmet Baturay Tavkul

En İyi Senaryo:Dönüşü Olmayan Yolculuk: Son Durak Frankfurt Havaalanı” Güçlü Yaman