5. Sinepark Kısa Film Festivali’nde final heyecanı

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin bu yıl 5. Kez düzenlediği Sinepark Kısa Film Festivali’nde ödül alacak filmler belirlendi. 2 gün süren film gösteriminin ardından 16 Aralık’da düzenlenen törenle ödüller sahiplerini bulacak.

Haber:Ediz TOKABAŞ

GSU-HA(İstanbul) Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği kısa film çalışmalarını desteklemek için Galatasaray Üniversitesi İletişim Kulübü ve MEDİAR’ın (Medya Çalışmaları, Araştırma ve Uygulama Merkezi) ortaklaşa gerçekleştirdiği Sinepark Kısa Film Festivali’nde, bu yıl toplam beş kategoride 151 film yarıştı.  Bu filmler arasından seçilen 23 finalist gösterim programına alındı. Gösterim hakkı kazanan 23 kısa film 15-16 Aralık tarihlerinde Galatasaray Üniversitesi Cep Sinemasında izleyici ile buluyor.

Korku, gerilim, macera-aksiyon, polisiye, fantastik, deneysel ve bilimkurgu türündeki kurmaca kısa filmler ’Korku Tüneli’, komedi, romantik komedi ve müzikal filmler:’Komikaze’, dram konulu filmler ‘Alabora’, belgesel filmler ’Çarpışan Aramalar’, liselerarası yarışma kapsamındaki filmler ise ‘Atlıkarınca’ bölümlerinde değerlendiriliyor.

GSÜ Sinepark’ta belirlenen bu bölümlerde verilen ‘’en iyi film’’ ödüllerinin yanı sıra, en iyi senaryo, en iyi görüntü, en iyi kurgu, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu dallarında birincilik ödülü ve ayrıca Sinepark’ın en iyi filmine ‘’Hürrem Erman Özel Ödülü’’ veriliyor.

.

Değerlendirme komitesi bu yıl yönetmen İlksen Başarır, oyuncu Mert Fırat, yapımcı Fuat Erman, görüntü yönetmeni Doğan Sarıgüzel, belgesel sinemacı Emel Çelebi, sinema yazarı Ali Ulvi Uyanık’tan oluşuyor.

Bu seneki festivalin bir de büyük bir sürprizi var. Dünyaca Ünlü sinema okulu La Fémis’in 2010 dönemi ‘’yönetmenlik’’ bölümü öğrencilerinin 35 mm mezuniyet projeleri İngilizce altyazı ile Türkiye’de ilk kez Sinepark’ta gösteriliyor.