GSÜ, 2010-2011 mezunlarını verdi

Galatasaray Üniversitesi 18. mezuniyet töreni heyecanı 24 Haziran akşamüstü kampüs bahçesinde yaşandı. Mezun olan öğrencilere diplomalarını veren Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga “ GSÜ mezunu olmanın gururunu her zaman yaşayacaksınız” dedi.

Haber Fotoğraf: Cansu Güneş Seferoğlu

GSÜ-HA (İstanbul) GSÜ 2010-2011 yılı mezuniyet töreni Çırağan kampusünün bahçesinde yapıldı. Törende konuşan Prof. Ethem Tolga mezun olan öğrencilere “Çağımızda her şey çok hızla değişmektedir. İşte sizin en önemli özelliğiniz bu değişimlere hızlı ayak uyduracak şekilde yetiştirilmiş olmanızdır” dedi.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan  İrem Kahyaoğlu “ Çok kolay değildir Galatasaray’da okumak ancak sonunda alınan ödül bütün zorluklara değerdir.” şeklinde konuştu. Galatasaray Üniversitesi’nde yapılan mezuniyet töreninde ilk konuşmayı mezun öğrenciler adına İletişim Fakültesi mezunlarından İrem Kahyaoğlu yaptı. GSÜ’de öğrenci olmanın tüm zorluklarına rağmen güzel olduğunu dile getiren Kahyaoğlu, “Galatasaray’da hoca-öğrenci ilişkisi ise bambaşkadır. O korkunç hiyerarşi Galatasaray’da yoktur bir kere” dedi. Yakın zamanda kaybettiğimiz Doç. Dr. Melike Batur Yamaner’i  özlemle  anan Kahyaoğlu şöyle devam etti: “Her fakültenin Melike Hoca ile farklı bir anısı vardır belki ama İletişim Fakültesi’nde ayrı bir yeri vardır Melike Hoca’nın. Hukuku bu kadar sevmeyen bir fakülteye gerek ders anlatışıyla gerek davranışlarıyla, gerek öğrencilerle kurduğu ilişkilerle hukuku  sevdiren biridir. Biriydi demek istemiyorum. Çünkü o hep içimizde olacak.”

Törende ikinci konuşmacı Galatasaray Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Bayram Kaymak idi. Galatasaraylılığın önemini vurgulayan Kaymak, “İçimizdeki Galatasaraylılık erdeminin en önemli ilkelerinden olan ‘daima öncü olmak, teknolojik gelişmeleri takip etmek ve uygulamak’ prensibi çerçevesinde, derneğimiz web sitesine önem vermektedir”dedi.

Daha sonra Galatasaray Üniversitesi Kurucu Rektörü ve GEV (Galatasaray Eğitim Vakfı) Divan Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yıldızhan Yayla konuştu. Prof. Yayla: “Gençler, yükseklisans, doktora sizi bekliyor. Ayrıca GSÜ kendi öğretim görevlilerini yetiştiriyor, onlara da katılabilirsiniz” dedi.

Fransa İstanbul Başkonsolosu Hervé Magro Fransa Türkiye ilişkisinde Galatasaray camiasının aldığı rolü vurgulayarak “ Bu akademik yıl özellikle Fransız yükseköğrenimiyle işbirliğinin geliştirilmesi açısından zengin bir yıl olmuştur” şeklinde konuştu.

Diploma dağıtım töreninden önce son konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga şunları söyledi:

“Galatasaray Üniversitesi kuruluşundan itibaren çok kısa sürede büyük aşamalar kat etmiştir. Üniversitemizin yeni politikası lisansüstü eğitiminde yani yüksek lisans ve doktora eğitiminde gelişmektir. Nitekim son üç yılda 27 yüksek lisans ve 3 doktora programına ek olarak 3 yüksek lisans ve 5 doktora programı açılmıştır. YÖK tarafından Galatasaray Üniversitesi’ne Türkiye’nin 5 saygın üniversitesiyle birlikte Araştırma Üniversitesi olarak yeni kurulan ve ihtiyacı olan üniversitelere öğretim üyesi yetiştirme görevi verilmesi bizi çok mutlu etmiştir.”